LA MARATÓ PER L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Club Lleuresport se suma a la Marató per l’emergència climàtica, ajunda’ns a assolir el repte!

Els tres centres del Club Lleuresport, CEM Can Ricart, CEM Colom i Espai de Mar, s’han sumat un any més a la Marató per l’emergència climàtica. De l’1 al 28 de febrer, tenim el repte de reduir un 10% les emissions de CO₂ a través de la reducció del consum de llum, gas i aigua. L’estalvi que aconseguim servirà per ajudar a famílies que viuen en situació de pobresa energètica i a tirar endavant diversos projectes d’adaptació o mitigació de l’emergència climàtica.

Què és “La Marató per L’emergència Climàtica”?

És una campanya de sensibilització i de bones pràctiques que potencia la visualització de les actuacions contra la crisi climàtica. Enguany hi participen 10 districtes i en total sumem més de 40 equipaments i edificis municipals que ens hem adherit a aquesta iniciativa solidària.

Quins són els objectius?

Els objectius generals de la Marató per l’emergència climàtica són estalviar en els consums de diferents edificis de titularitat municipal i conscienciar als usuaris/es i personal responsable sobre la pobresa energètica.

Els objectius concrets són:

 • Reduir durant el mes de febrer de 2020 les emissions de CO₂ per consums d’aigua, electricitat i gas de diferents equipaments respecte al mateix període de l’any anterior.
 • Destinar l’estalvi energètic que s’hagi aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica i a projectes d’adaptació o mitigació de l’emergència climàtica.

És important prendre consciència que gastem més del que caldria, i que amb algunes petites mesures es pot aconseguir un gran estalvi i una reducció de les emissions de CO₂.

Que farem per aconseguir aquest repte solidari?

Reduir el consum d’electricitat:

 • Apagar i temporitzar les llums quan no hi hagi activitats i aprofitar el màxim possible la llum natural.
 • Apagar els equips del tot, sense deixar-los en standby (ordinadors, pantalles, música, màquines de cardio, T.Vs…)
 • Regular temperatures a sales dirigides i en segons quines classes treure la climatització.
 • Baixar temperatures a diferents sales del centre
 • Activitats lúdiques d’estalvi energètic i conscienciació

Reduir consum gas:

 • Regular temperatures d’acumulació d’aigua i programació horària de calderes.

Reduir consum d’aigua:

 • Reducció del cabdal de dutxes i WC’s

Com ens pots ajudar a aconseguir aquest repte?

Sou molts/es els/les que passeu diàriament per les nostres instal·lacions i feu ús de diversos espais i zones. Per poder ajudar a aconseguir aquest repte, que aquesta marató sigui un èxit i poder contribuir a reduir la pobresa energètica que assola a moltes famílies sense recursos, podeu ajudar-nos amb petites accions:

 • Venir amb una segona capa a les classes per no passar fred abans d’entrar en calor amb l’exercici.
 • Fer una dutxa rapida i utilitzar només l’aigua necessària.
 • Si ets a la zona SPA, fes un ús responsable de les dutxes que hi ha en aquesta zona.
 • Informa els teus companys/es i amics/es i engresca’ls a col·laborar en aquesta iniciativa!

A la recepció del centre hi podreu trobar més informació sobre aquesta iniciativa, si tens algun dubte o proposta no dubtis en contactar amb nosaltres.

Creiem en un món més sostenible i just per a tothom, els recursos actuals són finits i l’ús abusiu té conseqüències per al conjunt del planeta, estem segurs que moltes petites accions fan possible grans canvis. Reduir el consum d’energia ajuda a combatre els efectes del canvi climàtic, fem-ho entre tots/es!

Leave A Comment

Darreres Noticies

 

Galeries

 

Col·laboradors

 

Consulta aquí qui son els nostres col·laboradors.

Gestió

 
lleure ajuntament